Počet zobrazení stránky

pátek 15. července 2011

Závěrečná bilance před spurtem

Pro sepsání tohoto....úvahy, jsem se rozhodla po dnešním ránu, kdy mě vyvedl z míry obyčejný pohled do zrcadla hned poté, co jsem se po půl hodině a za nezbytné asistence manžela dostala z postele a pohybem užovky na sedm (plazení) jsem se dopravila do koupelny.
Po devíti měsících jsem zjistila, že nespravedlnost se vyskytuje i ve světě nastávajících matek. A díky hormonům, které nikdy nespí se ta nespravedlnost snáší o dost hůř, než za normálního stavu (zasloužilé matky i otcové ví..)
Čtou-li toto ženy, které se nemohou dočkat krásného bříška, obdivných pohledů kolemjdoucích a jakýchkoli ústupků ze strany spoluobčanů, chci je upozornit na možnou ztrátu iluzí. To samé platí o mužích, kteří očekávají spokojenou manželku (vždyť to přece taky chtěla, že?), která je přes jiný stav stále sexy a bez problémů zvládá to co doposud.
Neříkám, že tento ideální model neexistuje, sama jsem se s ním setkala mnohokrát v mém okolí, bohužel se ale nepřihodil nám, takže bych ráda upozornila na případné komplikace..:)

Tak například ranní těhotenské nevolnosti. Nemusí se totiž vždy jednat pouze o nevolnosti a už vůbec ne pouze ranní..občasné zvracení je ještě ok. Připravte se ale, že z občasného se u někoho může změnit na dočasné a to třeba na dobu pěti měsíců a déle. Kupte si proto nějaký hezký kýbl v barvě, kterou máte rády. A do každé kabelky alespoň jednu neděravou igelitovou tašku, což jste PŘEDEM ZKONTROLOVALY! Když se to stalo poprvé na veřejnosti, měla jsem pocit, že si každý říká: "Že se nestydí, večer to přepískne, pak tady exhibuje a my se na to musíme koukat..." Podruhé je vám to už jedno, jen přemýšlíte, že začnete s výrobou trik s potiskem - Nejsem feťák ani opilec, jsem jen v tom. 
Jakmile frekvence zvracení překročí únosnou mez, stane se z vašeho manžela zdravotní bratr, který se ve Vašem zájmu i pro dobro Vašeho budoucího potomka naučí píchat i injekce. Nebojte se, on se bude bát víc..:)
Najednou začnete přibírat..Ne oba, jenom ty, ženo. A taky budeš docela často brečet...Nad reklamama, večerníčkama, nad tím jakého máš hodného muže, nad tím, že pořád brečíš, prostě vždycky se něco najde..Pánové, nezvedejte oči v sloup, kvůli toho začne brečet znova...!
Pak si začnete všímat ostatních těhotných a zjistíte, že žádná nemá tak velké břicho, zadek a stehna jako vy, všechny stále nosí normální oblečení a tak vůbec..
Když moje břicho dosáhlo průměru 114 cm a začala jsem Pavla předhánět v "těžké váze",  uvědomila jsem si, že veškeré mé pokusy jak být pro svého muže stále atraktivní, se míjejí účinkem. Do cyklistického dresu jsem se už delší dobu nevešla a i když v některých časopisech to vypadá možná rajcovně, mě by na kole v tomhle stavu asi nahou vidět nechtěl..nezbývá než to nahrazovat teplýma večeřema, domácíma moučníkama a Tour de France na ČT 4.
                                                   Toto už bohužel dávno není pravda

Je to prostě období, které si jedni užívají, my jsme ho až na krátké časové úseky přežívali..:) Samozřejmě všem které to čeká přeju, aby je potkalo co všechny naše známé - bezproblémové, štíhlé těhotenství plné sportu a výletů - a nezakrývám, že budu závidět..:) Teda asi budeme závidět oba, protože Pavel se díky všem těm těhotenským komplikacím vzdal několika nejen sportovních akcí - tímto přebírám zodpovědnost za všechny jeho absence, Aldamane, Ječmínku, Majku, Paldo, atd...:)

Poslední týden před termínem...No jak bych to řekla..Asi nebudu říkat nic. Už se těšíme na ty 4kg živé váhy, které nás oba zatím beztrestně kope.... Však my mu to vrátíme, až bude muset šlapat na Stelvio..:)
Aktuální velikost Tondovo dočasného bydlení je 120cm (bude čumět až ho přestěhujem) a snad se brzo uvidíme tváří v tvář a ne takhle...:)

Tak zdar a sílu a všem přeju "nejkratší cestu do cíle"



4 komentáře:

  1. Ty jo, to už je v břiše mrňous i s neoprenem a kolem, ne? :-))

    OdpovědětVymazat
  2. Katerino a Pavle, drzime palce a uz se tesim jak budem zapijet Tonika!

    OdpovědětVymazat
  3. No jo Advide, myslím, že tam má všechno 2x..:)
    Majku děkujem, taky se těším až ho zapiju :))

    OdpovědětVymazat
  4. Vzhledem k absenci nových příspěvků předpokládám, že se mrně už narodilo a na trudomyslnost není čas. :-)

    OdpovědětVymazat