Počet zobrazení stránky

čtvrtek 19. ledna 2012

Prkna co znamenají jet!

A je to tady!
Už i já se můžu chlubit různými grafy, tabulkami, časy, trasami...
Začneme zlehka, nebudu tady na Vás hned vytahovat ty za poslední rok natrénované objemy...

Takže Letošní první akcí, která ve mě nastartovala chuť se do toho pohybu konečně trochu opřít (doufám, že to hned tak nechcípne), byl výlet na Modravu.
Abych vysvětlila všechny ty neuvěřitelné ůdaje, které Garmin nasnímal, tak se jednalo hlavně o testovací jízdu..:)


A co že jsme to testovali? Novou běžkařskou výbavu, nového Garmina, Tondovo Chariota...a hlavně moji výdrž :)
Na běžkách jsem se ocitla poprvé..Tedy na skejtových běžkách. Na klasikách z roku 1973 jsem už jednou stála a pak jsem otěhotněla (myslím, že s těma běžkama to nemělo nic společného, byla tehdy fakt zima)
Přišli jsme na začátek tratě a Koudelku jako když urve ze řetězu. Viděla jsem před sebou už jenom doutnající stopu a zůstala jsem na těch kluzkých tenkých destičkách stát sama samička.
Žádná instruktáž v kostce, žádná povzbudivá slova..Rozhodla jsem se teda seznámit se s "šílenýma šuskama" (Madshus) prostřednictvím klasického lyžování, ale velmi brzy mi došlo, že tudy cesta nepovede! Takže hezky bruslit..no, tak jak jsem to viděla u Páji, vždyť to nevypadalo tak složitě..a ono to šlo! A ten blažený pocit, že se hýbu z místa a je mi jedno jak u toho vypadám! - (tohle jsem se naučila v 9. měsíci těhotenství).
Na zpáteční cestě jsem dokonce měla pocit, že se na mě lidi přestávají divně koukat, takže styl už asi i zběžně bruslení připomínal..Ovšem nebylo nad ten pocit z dobře vykonané práce :)!

Sněhu nadbytek, polojasno, 4 stupně pod nulou, mírný vítr, Tonda na dohled, ideální! S Garminem se sice ještě musím trochu skamarádit a ujasnit si co od něj přesně chci, ale to je už maličkost (když jsem si hodinu po návratu říkala co že mě tak tlačí podprsenka a jestli bych neměla dát Tondovi napít, zjistila jsem, že jsem si zapomněla sundat tepák...)

Pokud to čtou alespoň trochu sportovně založení rodiče (hlavně maminy) tak bych Vám chtěla říct, že koupě Chariota mě hrozně povzbudila k tomu, abych se znova začala hýbat. Dokonce doufám v pokračování téhle "letní zimy", abych mohla začít s Tondou dopoledne běhat. Na Běžky se, věřím, letos taky ještě párkrát dostanem a na jaře zapřáhnem za kolo (tatínkovo) :)
Takže pokud váháte, neváhejte..:)
Jo a zde je můj historicky první záznam..

5 komentářů:

  1. Moc krásný, úžasný, super. Tak doufám, že se letos znovu potkáme - můžeme třeba vyrazit na kolo nebo běhat... ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Maximalni rychlost 233.5 km/h, no potes prso, to s Tondou tatka s kopce fakt takhle uhanel? :-))

    OdpovědětVymazat
  3. Jíťo, s tím během budu muset hodně pohnout, abych s tebou mohla vyrazit, když tak koukám, jak ti to běhá...! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Majku a to si vem, že to byla zatím testovací jízda :)! A to není taťkův, ale mamčin záznam :)!

    OdpovědětVymazat