Počet zobrazení stránky

neděle 15. května 2016

Miraculous Mirákulum!

Milovice. Co Vás napadne první? Mě bývalý vojenský prostor. Teda ode dneška už ne. Ode dneška mě napadne "Jo!Jedem!"
Jestli jste ještě neslyšeli o dětském zábavním parku Mirákulum v Milovicích (což pochybuju), tak je tenhle článek pro Vás. Ono je to totiž tak trochu zázrak. Hned v několika rovinách.
1) Někoho napadlo zužitkovat bývalý vojenský prostor a věnoval ten nápad dětem.
2) Nápad se ujal a provozovatelé neusli na vavřínech, naopak, rok od roku areál zvětšují a vymýšlejí nové a nové atrakce
3) Vaše děti si celý den nevzpomenou na tablet, televizi, telefon a vy budete mít čas dát si v klidu kafe, pivo, výbornou rajskou, nebo si jen tak pokecat s manželem :)

My si k návštěvě vybrali asi nejstudenější den v květnu, kdy chvilkama i pršelo, ale to jsme zalezli do podzemí, které je specialitkou tohoto parku.
Areál je velký. Fakt velký. Doporučuju vzít si na začátku mapu, abyste byli jakž takž v obraze.
Hned u vstupu si můžete za 30 kč půjčit vozík, kde v případě nutnosti naložíte děti, bagáž, nebo si můžete nechat za poplatek půjčit grilovací set a vužít prostranství k tomu určená k uspořádání pikniku. Vzít si sebou jídlo tedy určitě můžete a nikdo Vás kvůli tomu hubovat nebude!

Pak už jenom vypustíte potomky a snažíte se s nimi držet krok..:) Všude jsou provazové žebříky, věže, tobogány, skluzavky, trampolíny,  super bludiště ze vzrostlých keřů (nebo stromů? Taky prd poznám...) a podzemní chodby. Tady přidávám druhé doporučení, VEZMĚTE SI ČELOVKY, NEBO BATERKY! S mobilem to není ono a pro děcka je to fakt dobrodružství!

Park o víkendech zajišťuje i animační program, jako je divadlo v amfiteátru, zpívánky a různé výtvarné dílny. O víkendu také fungují všechny "občerstvovací stanice", v týdnu pak jen některé stánky s občerstvením. Pokud můžu doporučit, zajděte si na jejich vyhlášenou rajskou, kterou vaří v restauraci hned u vstupu!!

Na své si příjdou i tátové a velcí kluci. Můžete se projet v takovém jakoby tanku, prý se tomu říká BVP - Bojové vozidlo pěchoty. To mi musel poradit manžel, pro mě je to tank bez střechy. Jízda stojí 100,- a budete tam dost divoce kroužit 10 minut a dle reakcí zůčastněných "pecka zážitek" :) Cena je myslím adekvátní, protože za těch 10 minut ten stroj spotřebuje stejné množství nafty, jako naše 20 letá Laguna za cestu z Prahy do Milovic a zpátky. Za stejnou cenu se můžete svézt i speciálním vláčkem, který přímo z areálu jezdí na nedaleký
tankodrom a zpět. Doba jízdy je cca 20 minut.

Čím jsem byla opravdu mile překvapena, je čistota. Pořád jsme všude viděli uklízecí čety, které umývaly i popelnice na tříděný odpad, které jsou skoro všude. Toalety jsou ve stavu, kdy jsem se dokonce ani nebála sednout na prkýnko! A posledním hřebíčkem do rakve (v tom nejlepším slova smyslu) byla mikrovlnka u občerstvení U Hradu, která tam prostě stojí zapojená pod stromem a můžete tak ohřát příkrmy, nebo cokoli potřebujete.

Jak jsem už psala, my dneska měli 10 stupňů a přeháňky. Ale v létě, v létě si můžete vychutnat i vodní park. Brouzdaliště, mlýny, vodotrysky atd. Vypadá skvěle i teď, když je ještě zavřený, suchý a ve stádiu úprav :)

A třetí a nejdůležitějsí doporučení. Oblíkněte sebe a hlavně děti do takového outfitu, který neoslní trendovostí, ale tím, že bude moci být "zaprasený" od všeho možného i nemožného. Aby se děcka prostě nebály si to užít se vším všudy!

Takže vlastně nemůžu přijít na nic, co bych provozovatelům vytkla, nebo doporučila. A to je super! Těšíme se v létě na viděnou!























                                                        Mikrovlnka k vašim službám






                                                                         Vodní svět





2 komentáře:

  1. Jak my už se tam těšíme! Krásně napsáno. ZA mě rozhodně ještě dodám, vzít si pohodlné oblečení, protože vše můžete vše prolézat, klouzat, zkoumat, matlat a patlat i s dětma.. a to je PECKA :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ty jo já chci taky...počkej až přijedem, hlavně už ale nepiš žádný články o tom, kam zajet a jak si to užít, protože to pak nebudem mít šanci to všechno objet!

    OdpovědětVymazat