Počet zobrazení stránky

čtvrtek 28. července 2016

Vidíme to BAREVNĚ!

Rok za rokem to samé. Letos musím na Colours! …..Jenže práce. Jenže 3 týdny před porodem. Jenže nemoc. Jenže zase 3 týdny před porodem. Jenže…Až letos! Až letos to vyšlo a to dokonce tak, že jsme se v termínu konání sešli celá rodina i se ségrou žijící v Asii u našich na severu Moravy. Slovo dalo slovo, štamprlička dala štamprličku a rozhodli jsme se, že se na festival, konající se v té nejlepší lokalitě u nás, vydat úplně všichni. 

No nebudu Vás napínat, bylo to to nejlepší rozhodnutí, co jsme toho letního večera mohli udělat. I přes počáteční obavy (týkající se ne účasti dětí, ale našich rodičů a taky předpovědi počasí), jsme ve čtvrtek vyrazili ve složení 6 dospělých a 5 dětí do 30km vzdálené Ostravy. Někdo z nás měl vytištěný line up a zatrhaný barevnýma fixkama jako skripta z anatomie, někdo zase nastavené připomínky v mobilu (mimochodem fakt dobře udělaná aplikce od pořadatele, palec nahoru - jeden z 156823655 palců) a někdo jel prostě proto, že to dostal příkazem (rodiče)

A pak jsme zažili 4 dny plné radosti, úžasu, hudby, divadel, přednášek, workschopů, filmů, tance, zážitků..Popsat to jde těžko, protože Colours jsou hlavně o atmosféře, lidech a pocitech, které to všechno okolo vyvolává. Můžu Vám říct, že i když počasí letos fakt nepřálo, bylo plno. I když lilo jak ze tří konví, lidi stáli pod pódiem a nebo tancovali v kalužích (a ne, nebylo to nepovolenými psychotropními látkami). Nikde jsem nevidela naštvaného člověka a všude byly děti. Pro ty jsou Colours, myslím, naprosto ideální, protože celá jedna část areálu byla určena právě jim. Pohádky, divadelní  a akrobatická představení La putyky, hřiště, odpočinková zóna..Vše tématicky zaměřeno na Alenku v říši divů včetně hry, kdy děti sbíraly razítka na stanovištích a v neděli probíhalo losování o ceny. Pro matky s těmi nejmenšími bylo taky připraveno skvělé zázemí - kojící stan, kde byla možnost využít i mikrovlnky. Mimochodem, kdo má strach z hluku, u vchodu si rodiče mohli pro své ratolesti (i ty úplně pidi malé) vypůjčit sluchátka proti hluku. 

Nebudu tady vypisovat každý koncert, nebo přednášku, ale řeknu Vám jedno. Pokud jenom trochu chcete a přemýšlíte, že byste třeba příští rok, možná…NEVÁHEJTE! Nebojte se ani počasí, vy i děti nějaký ten déšť snesete a abych pravdu řekla, ty louže byly tím nejlepším hřištěm (ano, gumáky a pláštěnky určitě nenechávejte doma) a na druhý extrém (horko) byli organizátoři taky připraveni! Různé spršky a osvěžovače byly v areálu na několika místech a našli jsme dokonce i bazén a několik relaxačních van :) Celý festival je navíc zasazen do neuvěřitelného prostředí průmyslové oblasti Dolních Vítkovic, která je na seznamu Evropského kulturního dědictví. Už jenom tohle samo o sobě stojí za vidění (a co teprve večer, když je celý areál osvětlen :). Užili jsme si to všichni. A opravdu můžu mluvit i za mé rodiče, kteří nadšeně tleskali a tancovali na jim doposud neznámé kapely..:)

Pro nás to byl neuvěřitelný zážitek a v neděli večer jsme si všichni zapsali do diáře datum 19. - 22.7. 2017. Vy to udělejte taky:)!

P.S. s foťákem tam člověka nepustí, tak aspoň fotoreport z mobilu..:)


























2 komentáře:

  1. konečně někde půjčujou sluchátka :) v anglii před už pěti lety !!
    další rok si teda už už už konečně píšu .. snad nebudu VTOM ,)

    OdpovědětVymazat
  2. Jee, to jsem přesně já, říkám si jednou... Stydím se, jsem původem Orlovačka a na takové proslulé akci jsem ještě nebyla.

    OdpovědětVymazat