Počet zobrazení stránky

pondělí 30. října 2017

Pomoc

Ne, to nekřičím zoufalstvím. Tohle myslím jako podstatné jméno. A jako fakt PODSTATNÉ!

Mám kamarádku (mám jich teda víc..doufám..) a ta kamarádka má na svědomí jeden úžasný projekt (teď tak přemýšlím, že spousta mých kamarádek má úžasné projekty..!!)
Jmenuje se DORRA a pomáhá lidem v Indonésii na ostrově Lombok
Tahle Petra, to je "normální máma dvou kluků a manželka chlapa, který by měl mít svatozář (jako ten můj..). Dlouho to byla naše sídlištní sousedka z paneláku kousek vedle a seznámily jsme se hrozne roztomile, to když na zahrádkové slavnosti ve školce úplně bezelstně zahlásila: " Jee, vy máte dvě děti a koukám, že třetí na cestě! To bylo asi rok předtím, než jsem otěhptněla s Karlem..:)) Od té doby jí prostě miluju :)!!

A jak DORRA pomáhá? Pomáhá uzdravovat nemocné a zraněné a teď, což považuju za úplně zásadní, učí tamní obyvatele starat se o sebe. Učí je umět si poradit, když se zraní, nebo jak se starat o své zuby - ano, ne všude na světě to lidi vědí a tam, kde je Betel dobrý kámoš, tam to je potřeba dvakrát tolik :)!

Nebudu tady vypisovat takové ty nudné údaje kdo, kdy, jak, to si můžete vlastně najít sami jednoduše kliknutím na tenhle odkaz, že jo.. www.dorra-doctors.czhttps://www.facebook.com/dorra.africa

Chci říct něco jiného. Jak se dají plnit sny..ty svoje a taky těch ostatních.
Ona totiž Petra (to je ta děsně šikovná kamarádka, kterou můžete slyšet i v rádiu) dostala úplně skvělý nápad a spolu s dalšími dobrovolníky a dětmi od nás ze školky vydala audio CD Do Indonésie nejen za pohádkou, které je plné příběhů, písniček a říkadel v Indonéském duchu. Na tom CD se podíleli úplně obyčejní lidi, děti, rodiče, které nikdy ani ve snu nepadlo, že budou někomu hrát doma z přehrávače a pomáhají tím lidem tisíce kilometrů daleko, kteří ani neví, že existuje něco jako Brufen, který jim mimochodem taky splní sen třeba o bezbolestné noci s bloklýma zádama, nebo antibiotika, které pomůžou vyléčit 10 let starou ránu po kousnutí krokodýlem (to jsem si nevymyslela, takového pacienta tam opravdu mají. Říkají mu Dundee)

No a vy to CD můžete koupit sobě, nebo někomu, koho máte rádi za symbolických  TADY jako MP3 soubor, nebo jako CD (jako CD disk) a to po té, když napíšete Petře Lazákové na petralazakova@gmail.com a ona vám ho mileráda pošle!
CD stojí 250,- a MP3 je o něco málo levnější. Hele, to není moc, co říkáte?!

Ono tenhle projekt mění životy a propojuje lidi napříč profesema a kontinentama. Mám další strašně talentovanou kamarádku Janu, která vyrábí různé hračky pro děti Pikle z pytle a ta se s manželem rozhodla, že pojede na dovolenou právě do Indonésie a když o Lomboku, kam chtěli, hledala informace, se tyhle holky nějak našly, informace si předaly a Jana už v tom taky tak trochu jede :)) Protože je to prostě fajn, někomu pomoct a o to víc, když ty lidi vidíte na vlastní oči, vidíte, že jsou skuteční a že mají skutečné problémy a trápení.

No sklouzává mi to k sentimentu a to jako nechci, takže už jenom pár fotek ze křtu CD a taky tady  ten můj klip z fotek, které jsem pořídila na Vánoční besídce naší školky. Tam totiž nacvičili představení z jiného CD, které vzniklo taky pod taktovkou Petry a stejného ansámblu :)

Tak děcka, zkuste někomu pomoct a udělat radost sobě i tam těm za mooořem :)


























Žádné komentáře:

Okomentovat