Počet zobrazení stránky

středa 17. června 2015

Recenze: Lego KidsFest

Tak nějak nevím, kde mám začít...Protože tam bylo hodně kostek, hodně dětí a dneska by ani těch 24 hodin nestačilo..
Lego KidsFest je zážitkový festival. Pro všechny. Sedím tady, koukám na fotky a přemýšlím nad tím, jak stárnu, protože jistá jsem se cítila pouze v zónách "volného hraní" kde se nacházely mi známé klasické kostky z roku 1980.
Abych začla popořadě...přijeli jsme ve všední den hned na desátou, což se ukázalo jako nejlepší volba, neb návštěvníků ještě nebylo mnoho a tudíž možností k hraní bylo moc a těch ke ztracení dětí málo. Celý festival je rozdělen do několika tématických částí: Lego City, friends, chima, bionicle, Star wars, Technic, Ninjago...a nevím co ještě..Jestli jsem na něco zapomněla, může za to má stařecká paměť a hlavně neznalost nových výrobků. V každé části děti můžou získat razítko na hrací kartu, kterou získáte u vstupu a za všechny nasbírané razítka pak získáte u východu malou pozornost Lego marketingu. Říkám Vám, že ne vždy to bylo jednoduché, protože v současné době jsme zaseklí na Duplu..Všechny ostatní levely byly jako křest ohněm! Musíte například dle zadání postavit určitou věc, dle vlastní fantazie a možností..Nejhorší byla sekce Bionicle, která s klasickýma Lego kostičkama nemá společnou snad ani barvu..Tam jsem si sáhla na dno mých tvůrčích sil a dle vyjadřování rodičů okolo nebudu mít noční můry jenom já..

Co se týče těch, na které je festival zaměřen, tak ti byli nadšení. Mluvím o dětech...Od nejmenších po největší, všichni si najdou to své. Za sebe můžu říct, že na mě nejvíc zapůsobil pavilon "umění" aneb co všechno lze z Lega postavit. Nechápu to..Prostě všechno! A všechno je funkční! Myslím, že i kávovar a toustovač by se tam našel!
Svého muže jsem se pak zeptala, co pro něj bylo tím NEJ. Prý možnost odložit děti..A já musím souhlasit :) Personál je úžasný. Děti na prvním místě! Když se k těm svým nehlásíte, někdo z Lego týmu se jej vždy ujme a snaží se ho zabavit, abyste měli čas namazat si francovkou lýtka a vypít kafe, které je možné zakoupit ve stánku přímo v centru dění.
Abych nezapomněla...Najíst se tady taky můžete! A to v celkem přijatelné kvalitě i ceně. Svíčková, smažák, kuřecí řízek, knedlíky s uzeným a zelím, saláty, polívky...Vyzkoušeli jsme skoro vše a zdravotní ani jiné potíže se nedostavily.
A taky můžu říct, co bylo nejvíce depresivní...absence fantazie. Když mi bylo 10, dokázala jsem z těchto kostek postavit snad všechno, co mě napadlo. Dneska jsem nad tím barevným mořem stála a byla jsem v rozpacích..nešlo mi to..Až po několika hodinách jsem to zase rozbalila a i když to ze začátku nemělo hlavu ani patu, bylo to super :)

A ještě jednu věc bych ráda zmínila..spousta lidí v mém okolí si stěžuje na cenu vstupného. Nemůžu souhlasit..Viděla jsem na vlastní oči, kolik lidí se na přípravě podílelo. Kolik chlapů skládalo kostičku po kostičce, aby mi pak mohla padnout čelist. A převézt 7 miliónů kostek? Ty asi taky nenacpete do jednoho auta.. Předtsavte si, že dáte 2500,- za lístek na Madonnu a zjistíte, že zpívá fakt falešně a "užili" jste si to jenom vy sami, bez rodiny..Tohle Vám tady nehrozí..:)

Hrajte si! Mluvte u toho a zkoumejte. Byl to pro celou naši rodinu nesmírně inspirativní den :)

















                                                   Jít ve všední den jedině doporučuji!



                     Tyto dvě postavičky mi zabraly cca 40 minut čistého času..Ale už vím, jak na to :)

                                              Myslím, že tatínkové budou nadšeni....:)


4 komentáře:

  1. Pěkná "recenze". Nedá se ale téměř přečíst kvůli bílému písmu na světlém povrchu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobry den, dekuji! Pismo sice bile je, ale podklad je cerny..na vsech prohlizecich i zarizenich..nevim, jak se vam to povedlo:)

      Vymazat
  2. Děkuji za recenci. Já to vidím v přádku.

    OdpovědětVymazat
  3. Parádní článek. Výstavy lega a podobné kidfesty jsou opravdu super, několika jsem se zúčastnila osobně. A co je největší pecka? Díla od René Hoffmeistera nebo Seana Kenneyho. Však si tyto jména dejte na youtubu a budete koukat co se dá s legem udělat :)

    OdpovědětVymazat