Počet zobrazení stránky

sobota 6. října 2018

Město za hradbama

Jak asi víte, děláme si teď s dětma prázdniny. V červenci a srpnu s náma chodily do práce a tak jsme se rozhodli, že první možný volný termín, je zabalíme a odvezeme.. A tak jsme druhý týden v říjnu, vyrazili k německým a rakouským sousedům! Pro všechny, kdo by chtěli hledat problémy, s paní učitelkou jsme domluveni a učení máme sebou, takže Tonda nevyvázne...:)

Naše první cesta směřuje do Rakouských Alp. Jo..v říjnu..blázni..nástup k ubytování je v sobotu..Ale...Znáte to, když prostě fakt potřebujete vypadnout? Fakt rychle? Z toho stereotypu? Tak jsme vyjeli o den dřív, hned v pátek po škole a vzali to přes Norimberk. Přijedeme, projdeme, přespíme a pojedeme..:)

Norimberk je krásný..

To vím..ale ještě krásnější je, když sebou máte tři děti, tři kufry a dvě tašky.

Upřímně, nemá cenu tady jezdit na jeden den. Chce to alespoň prodloužený víkend, protože tady je toho fakt dost k vidění..Samo centrum je super. Specifická architektura, trhy s ovocem a zeleninou, zmrzlinárny, nákupáky se zbožím, které u nás nenajdete.

Pak je tady Zoo s delfináriem a to je na den, plus Playmobil park, který je tak na dny dva..:) Ceny v restauracích jsou srovnatelné s Prahou, naopak zboží, které jste zvyklí v řetězcích kupovat u nás, je levnější.

Co se týče ubytování, je toho v Norimberku fakt dost, záleží na vašem rozpočtu. Přes booking.com jsem udělala rezervaci v hotelu Victoria, hned za hradbama (staré cenrum) ale pak ještě psala přímo do hotelu, že dva pokoje fakt nepotřebuju, že stačí rodinné apartmá a cena se nám ihned snížila skoro o tři tisíce..:))! Mimochodem, Němci jsou jinde. Služby a úroveň ubytování nelze srovnávát s našima. Od vybavení pokojů, po nabídku jídla při snídaních. I když byl Karel brán jako "infant" bez nároku na lůžko a stravu, měl tam přichystané dětské peřiny a i svoji sadu ručníků a dětské kosmetiky, kterou si Pepina spletla se zubní pastou a vyčistila si s ní půlku pusy. Holky jsou prostě statečné!

Hned v pátek jsme se s Pavlem rozhodli a shodli, že rušíme jakékoli večerky a stresy s uspáváním. Takže anarchie pokojema i státama vládne, ale ono to kupodivu funguje. Usínáme tak nějak všichni najednou a dost tvrdě. Budíček je v režii slunce a Karla. Takže jakmile ozve MAMIIIII! Vstáváme všichni....Se jako nedá nic moc dělat, ani poprsí nezabírá! Zabalit, snídaně a jde se.

Hotel má super check out hodinu, takže do 12:00 máme čas a valíme prozkoumat město. Je zvláštní, když v devět ráno má otevřeno jenom hotelová recepce a Norma. Většina obchodů otevírá 10:00 - 11:00 a v neděli je zavřeno všechno, krom nádraží. To už ale budeme úplně jinde, kde má otevřeno jenom kostel:))






















Žádné komentáře:

Okomentovat